12 fietsen in beslag genomen na controle op AZC in Budel

Foto via: instagram.com/wijkagent_azc_budel

Budel – Gisteren heeft de politie in samenwerking met het COA en handhaving van de gemeente Cranendonck een fietsencontrole uitgevoerd op het AZC-terrein in Budel.

Tijdens deze controle werden 12 fietsen in beslag genomen, zo meldt wijkagent Max via Instagram. Negen fietsen stonden als gestolen geregistreerd en bij drie fietsen bestond het vermoeden dat ze van diefstal afkomstig waren. Vier van deze fietsen betrof elektrische fietsen. Waar mogelijk worden eigenaren benaderd en de daders vervolgd.

De politie benadrukt hoe belangrijk het is om een fiets te registreren en aangifte te doen bij diefstal, ook bij een gestolen fiets. Het is ook achteraf mogelijk om nog aangifte te doen via de algemene site www.politie.nl. Daar zijn ook registratiekaarten te downloaden.

Zowel politie, COA als gemeente roepen inwoners op om als zij verdacht gedrag en/of strafbare feiten zien dit vooral te melden bij de politie.