15 bonnen uitgeschreven voor sluipverkeer in Maarheeze

Foto via politie Cranendonck

Maarheeze – De files tussen Weert en Eindhoven zijn inmiddels weer terug van weggeweest. In de beginperiode van de coronapandemie kon je nog doorrijden op de snelweg A2, maar dat thuiswerken is geen blijvertje.

Het gevolg is dat er weer elke dag een file staat op de snelweg A2. Vooral als bij Leenderheide een ongeval heeft plaatsgevonden. Er zijn nog altijd mensen die proberen om via Maarheeze een kleine tijdwinst te boeken ten opzichte van het stilstaande verkeer op de snelweg.

De inwoners van Maarheeze kunnen het sluipverkeer niet waarderen omdat het dan zo druk wordt dat ze niet eens van hun eigen oprit af kunnen komen om bijvoorbeeld de kinderen weg te brengen of naar het werk te gaan. Er zijn daarom maatregelen genomen om het sluipverkeer tegen te gaan.

Er zijn doseerlichten geplaatst, maar op sommige wegen is tussen 7.00 en 9.00 uur ook een ‘geslotenverklaring’ van kracht door middel van verkeersborden. Sommige weggebruikers wagen een gokje en proberen ongezien deze geslotenverklaring te negeren. Vanochtend waren ze ’t haasje.

De politie voerde een controle uit en 15 weggebruikers werden beboet voor het negeren van de geslotenverklaring (het rode bord met de witte horizontale streep in het midden). Zij kunnen binnenkort een envelop van het CJIB in de brievenbus verwachten.

Het negeren van een geslotenverklaring wordt beboet met een bedrag van €150 (excl. administratiekosten).