Brandweer redt “ondeugende” poes uit de boom

De brandweer is maandagavond opgeroepen vanwege een ‘dier op hoogte’ in de Louise de Colignystraat.

Een poes van ongeveer 4 maanden oud was buitenshuis op avontuur gegaan. Het dier zag een boom als uitdagende krabpaal, maar eenmaal op hoogte durfde de poes niet meer naar beneden en bleef maar miauwen. Na verwoede pogingen om de poes naar beneden te lokken werd toch maar besloten om de hulp van de brandweer in te schakelen.

De brandweer kwam met een ladderwagen ter plaatse en wist het dier snel en veilig naar beneden te krijgen. Eenmaal op de grond kon de poes aan de dolgelukkige eigenaresse worden overhandigd. Ze bedankte de brandweerlieden en verontschuldigde zich voor het ondeugende dier. “De poes krijgt huisarrest voor het leven”, zei ze.

Bekijk een video via: https://youtu.be/Tv2aQ8yLyM4