Deel aspergestelling bij brug Hulsen in Nederweert succesvol verplaatst

Nederweert – Maandag is bij brug Hulsen in Nederweert een deel van de aspergestelling uit 1936 succesvol verplaatst. Het verdedigingswerk moest wijken omdat in opdracht van Rijkswaterstaat de brug wordt vervangen zodat er o.a. zwaarder verkeer over kan.

Tijdens de werkzaamheden voor het vervangen van de brug kwam een ‘aspergestelling’ aan het licht. De werkzaamheden werden vervolgens stilgelegd om te kunnen onderzoeken of dit verdedigingswerk met historische waarde behouden kon worden.

Helemaal behouden kon helaas niet. Er moest een deel worden gesloopt omdat er een hogedruk gasleiding aanwezig was. Wethouder Stienen van de Gemeente Nederweert: “Als we de aspergestelling in zijn geheel zouden verplaatsen dan vormde dat een veiligheidsrisico voor de buurtbewoners. We hebben gezegd dat het maximaal willen behouden moet er een stuk van de aspergestelling eraf”. Dit stuk werd vandaag succesvol opgehesen en verplaatst.

Het verwijderde deel van de aspergestelling gaan ze in een latere fase weer terugbrengen zodat mensen straks ook kunnen zien dat bij brug Hulsen een verdedigingswerk uit de Tweede Wereldoorlog nog aanwezig is.

In de onderstaande video licht wethouder Stienen het verder toe.

Bekijk een video via: https://youtu.be/9VWxGBOid-w