Transport wieken windmolens gaat niet helemaal voor de wind

Het eerste grote transport met de wieken voor een van de windmolens van Windpark Weert arriveerde op maandag 15 november om 03.00 uur in Weert. Het ging om drie wieken van zo’n 70 meter lang.

Ondanks alle voorbereidingen kon het konvooi een bocht op de Schoordijk net niet goed maken. De vrachtwagens op de Roermondseweg (N280) laten staat was geen optie en terugrijden was al helemaal onmogelijk. Daarom bleef het konvooi de hele dag op de Schoordijk staan.

Later vandaag kwam een grondwerker naar de Schoordijk om een greppel te dempen en rijplaten neer te leggen. Ook moest nog een deel van een omheining worden verwijderd. Nadat de bocht was verbreed konden de vrachtwagens alsnog verder doorrijden richting de spoorwegovergang.

Vanavond rijden de vrachtwagens met de rotorbladen tussen 1.00 en 3.00 uur over de spoorwegovergang waarna ze alsnog op hun eindbestemming gelost kunnen worden.

Video via: https://youtu.be/rNKCpLM5S2k