Dronken man rechtop gezet en vuurwerkshowtje beëindigd

De ambulancedienst en politie kregen zaterdagavond rond 20.50 uur een melding van een ongeval met letsel op de Margrietlaan in Weert.

Een man was met zijn fiets gevallen en op de grond blijven liggen. Buurtbewoners die thuis kwamen zagen de man liggen en gingen poolshoogte nemen. Omdat de man niet goed aanspreekbaar was werd besloten om de hulpdiensten te waarschuwen.

De man bleek in dronken toestand te verkeren en werd weer rechtop gezet. Een ambulance kwam ter plaatse, maar medische hulp bleek niet nodig. De man had een schaafwond opgelopen aan zijn hoofd. Na een gesprek vervolgde de fietser zijn weg maar bij de eerstvolgende boom kwam hij weer ten val. Hij wist weer snel op te staan en zijn weg alsnog te vervolgen.

De politie heeft uit voorzorg de dronken man nog een tijdje gevolgd om te kijken of hij zich niet opnieuw zou bezeren.

Vuurwerkshowtje

De fietser was op weg richting het Deken Sourenplein en de politie volgde hem nog steeds. Op dat zelfde moment werd er vanaf een adres aan de Kruisstraat vuurwerk afgestoken. Agenten zagen hoe een hond van slag raakte door het vuurwerk. Ze lieten de dronken man verder gaan en gingen naar het adres om de hoek waar het vuurwerk werd afgestoken.

Dat was pech voor de vuurwerkfans want de politie stond binnen vijf seconden bij hun op de stoep. De vuurwerkshow was dan ook snel ten einde. De aanwezige personen op het adres werden aangesproken door de agenten en hen werd verteld was de gevolgen zijn voor het afsteken van vuurwerk.

Een persoon moest zijn legitimatie tonen en kreeg een waarschuwing.