Herdenking op Brits militair kerkhof in Nederweert

Algemeen Nederweert Regio Reageer 2 min. leestijd

Nederweert – Elk jaar worden er in het Verenigd Koninkrijk en in de landen van het Gemenebest op 11 november de slachtoffers herdacht van de Eerste Wereldoorlog, de ‘Great War’ en alle gesneuvelde militairen van alle oorlogen en gewapende conflicten sindsdien. De datum is de dag waarop in 1918 de Eerste Wereldoorlog eindigde.

Al vele jaren vieren ze deze Remembrance Day in Nederweert op de zaterdag, het dichtst bij 11 november. De plechtigheid vond plaats bij de Oorlogsbegraafplaats aan de Monseigneur Kreyelmanstraat in Nederweert.

Bij bijeenkomst werd voorgegaan door voorzitter van de wapenbroeders afdeling Ospel, de heer Arie van der Lee. De banierwacht van de Bond van Wapenbroeders afdeling Ospel, gevolgd door een groep doedelzakspelers (Pipers Society Castle Aldenghoor uit Haelen), opende de ceremonie. Daarna volgde een welkomstwoord, gevolgd door een woord van de voorzitter van de Stichting Adoptiegraven Nederweert, de heer Niek Hendrix.

Na koraalmuziek (Harmonie Pro Musica uit Nederweert-Eind) werd er een overweging en gebed uitgesproken worden door Z.E.H. Pastoor Marcus Vankan. Vervolgens werd de Exhortation uitgesproken, gevolgd door een krans- en of bloemlegging. Er klonk een getuigenis van de gesneuvelde commando Medic Eric Harden VC. Deze werd afgesloten met The Last Post met aansluitend twee minuten stilte, gevolgd door de Dedication. Ook werden de volksliederen “God save the Queen” en “Het Wilhelmus” te gehore gebracht.

Bekijk een video via: https://youtu.be/MUrVmJcCKgs

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
Geef reactie