Lim­burgs ere-am­bas­sa­deur­schap voor Mo­ni­que Prin­cen

Algemeen Human interest Weert Reageer 3 min. leestijd
Foto via Provincie Limburg

Monique Princen-Stultiens uit Weert is vandaag, bij gelegenheid van haar afscheid als voorzitter en bestuurder van MKB Limburg, door gedeputeerde Stephan Satijn (Economie) benoemd tot Ere-ambassadeur van de provincie Limburg. Zij krijgt deze waardering voor haar belangrijke inspanningen en verdiensten voor Limburg en in het bijzonder voor het Limburgse midden- en kleinbedrijf in de afgelopen 10 jaar.

Monique Princen was de afgelopen 10 jaar eerst voorzitter van een regionale afdeling van MKB Limburg en daarna  – van november 2015 tot nu – voorzitter van MKB Limburg. Zij heeft altijd oog gehad voor de medewerkers van het MKB door zich sterk in te zetten voor zaken als scholing van personeel en inclusiviteit en diversiteit op de werkvloer.

Daarnaast was mevrouw Princen van september 2016 tot mei 2019 voorzitter van Ondernemend Limburg, waarin MKB-Limburg, LWV en LLTB samenwerken voor de belangen van ondernemers in Limburg. Samen met Universiteit Maastricht, Zuyd Hogeschool en Provincie Limburg heeft zij vorm gegeven aan een van de eerste MKB-deals die het Rijk afsloot met provincies en regionale samenwerkingsverbanden van het MKB, te weten het project Trots op Familiebedrijven (TOF) dat inzet op innovatie in kleine familiebedrijven.

MKB en Covid-19

Bovendien is MKB Limburg, met Monique Princen aan het roer, tijdens de covid19-pandemie een steun en toeverlaat geweest voor Limburgse bedrijven, met bijvoorbeeld het opzetten van een telefonische hulplijn. Ook werd er een interactief, online platform in het leven geroepen, met informatie, een forum, een trainingsprogramma over crisismanagement en diverse experts die beschikbaar zijn voor specifieke vragen. Gedurende de pandemie was (en is) er veel contact met de leden, die dat als zeer waardevol ervaren hebben. Één van de belangrijkste activiteiten van MKB-Limburg tijdens de coronacrisis was verder behartigen van hun belangen daar waar beleid tot stand komt, op lokaal, regionaal en landelijk niveau.

Over het Ere-ambassadeurschap

Het Ere-ambassadeurschap van de Provincie Limburg is een exclusieve onderscheiding en wordt toegekend aan personen die zich langdurig en verdienstelijk hebben ingezet als ambassadeur op een specifiek maatschappelijk gebied voor Limburg en haar bevolking. Er dient sprake te zijn van een (zeer) bijzondere vertegenwoordiging van het betreffende maatschappelijke gebied, waarbij sprake is van een speciale zichtbaarheid, uitstraling en/of buitengewone voorbeeldfunctie, die niet in gelijke mate aan anderen op het betrokken terrein kan worden toegeschreven.

Het Ere-ambassadeurschap werd eerder toegekend aan de wielercoryfeeën Jan Janssen, Jan Krekels en Joop Zoetemelk, aan zangduo Thei Sturme en Marij Verhaag (Thei & Marij), aan zanger en presentator Frans Croonenberg en aan de voorzitter van de Schutterijmuseum in Steyl, Henk Vossen.

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
Geef reactie