Lopen voor Hoop op 2 juli in park Aan de Bron

Eind september werd het nieuwe evenement Lopen voor Hoop bekend gemaakt. Inmiddels heeft het organisatieteam van deze 12-uurs wandelestafette in het kader van de kankerbestrijding de datum en de plek van het evenement bekend gemaakt. Ook is de inschrijving voor wandelteams en vrijwilligers van start gegaan.

Het evenement Lopen voor Hoop vindt plaats op zaterdag 2 juli 2022 in park Aan de Bron in Weert. Aanmelden voor de 12-uurs wandelestafette, de KinderLoop en vrijwilligers kan via www.lopenvoorhoop.nl

Lopen voor Hoop

Lopen voor Hoop is een evenement waarin het leven, samen stilstaan bij- en aandacht geven aan kanker centraal staan. Door deelname aan het evenement en door in actie te komen, maken we een vuist tegen kanker en wordt geld ingezameld voor wetenschappelijk onderzoek  in de strijd tegen kanker. Daarnaast leveren we hiermee een bijdrage aan het leefbaar maken van een leven met kanker, zowel voor patiënt als naaste omgeving.

Opbrengst

De opbrengst van dit evenement gaat naar Kankeronderzoekfonds Limburg en Toon Hermans Huis Weert. Voor meer informatie over beide doelen wordt verwezen  naar de websites www.kankeronderzoekfondslimburg.nl en www.toonhermanshuisweert.nl

Tijdens het evenement op 2 juli 2022 staat een aantal activiteiten gepland zoals een entertainmentprogramma met optredens van lokale bands en artiesten, een braderie en een kinderplein.

Kinderloop

De KinderLoop voor kinderen van de basisschoolleeftijd  wordt gedurende 1 uur ingevlochten in de wandelestafette voor volwassenen.

Gedenkmoment

In de avonduren wordt letterlijk en figuurlijk stilgestaan bij kanker tijdens  een speciaal Gedenkmoment voor iedereen die te maken heeft gehad of nog te maken heeft met kanker. Bij deze ceremonie zullen kaarsen branden (te koop bij de organisatie) in zelf bewerkte kaarsenzakken  als ondersteuning van dit sfeervolle moment in het programma.

Na de finish van de wandelestafette en de feestelijke bekendmaking van de voorlopige opbrengst wordt het leven gevierd  met livemuziek.