Medicura wint Weerterlandpijs 2021

Algemeen Nederweert Regio Uitgelicht Reageer 4 min. leestijd

In een goed gevuld Munttheater werd op woensdag 4 november onder luid applaus de Weerterlandprijs voor beste ondernemers uit Nederweert en Weert uitgereikt. De prijs wordt tweejaarlijks georganiseerd om het lokale ondernemerschap een boost te geven. De Weerterlandprijs bestaat uit de ondernemersprijs en de Rabobank Verbindingsprijs. Hier is dit jaar de Weerterland Belofte gericht op jonge ondernemers aan toegevoegd. Het doel van MKB Limburg, de initiatiefnemer van deze prijs, is het in de schijnwerpers zetten van ondernemers uit het Weerterland en ze te verbinden en versterken.   

Inspirerende theateravond rondom ondernemen

De presentatie van de feestelijke eindmanifestatie was in handen van Paul Hannen, lid van Rotary Weert Land van Horne. Inspirerende topondernemer Eric van Donselaar nam de bezoekers mee in zijn verhaal van enthousiaste starter tot succesvolle onderneming in productie en verhuur van o.a. glamping- en festival tenten in meer dan 42 landen. Onder de noemer de Weerterland Belofte pakten drie jonge ondernemers; Maartje Coolen van psychobegeleiding en training, Caroline Smolenaers van Mooi permanent make up en Jimmy Greijmans van occasion keuring Nederland hun plek in de spotlights. Na afloop van de prijsuitreiking werd de avond feestelijk voortgezet in de Foyer.

Rabobank Verbindingsprijs

Ook deze editie kende Rabobank Weerterland en Cranendonck een prijs toe aan bedrijven die op een unieke, innovatieve of zeer effectieve manier een verbinding zijn aangegaan. Genomineerden voor deze prijs waren Lieke Stultiens van Oncologisch Expertise Centrum Weert, Edwin Bongers van Productronics uit Weert en Fabian Leijten van Digibende uit Kelpen.

Digibende met vestigingen in Kelpen en Amstelveen mag zich de komende twee jaren de winnaar van de Rabobank Verbindingsprijs noemen. Digibende is een ontwikkelplek voor jongeren van 12 tot 28 jaar die onvoldoende aansluiting vinden of hebben gevonden binnen het onderwijs, hierdoor dreigen uit te vallen of zijn uitgevallen, en interesse hebben in de digitale wereld. Digibende laat jongeren hun zelfvertrouwen terugvinden en biedt een uniek aanbod op het gebied van creativiteit, innovatie en technologie. Hierdoor kunnen jongeren hun potentieel ontwikkelen om te komen tot zelfredzaamheid, autonomie en maatschappelijke participatie.

Ondernemersprijs gewonnen door Medicura medische hulpmiddelen

Juryvoorzitter Saskia Goetgeluk nam het publiek mee naar een volgend hoogtepunt van de avond, de bekendmaking van winnaar van de Weerterlandprijs. Alle drie de genomineerde bedrijven verdienen een podium. Het was voor de jury geen gemakkelijke opgave om te bepalen wie er uiteindelijk de titel mee naar huis kon nemen. De spanning was voelbaar in de zaal. Onder luid gejuich ging de ondernemersprijs 2021 naarwinnaar Medicura medische hulpmiddelen uit Nederweert.

De andere genomineerden voor deze prijs waren online recruiter Arjan Elbers van Get noticed uit Nederweert en Antal Driessen van metaalcenter Driessen uit Weert. Ondernemer Dick van Aggel van Medicura was zeer blij met de prijs die volgens hem een verdienste is van het hele personeel. Medicura weet zich in een zeer moeilijke zorgmarkt te onderscheiden door innovatie, lef en doorzettingsvermogen. De ondernemer heeft oog voor personeel en de menselijke maat en weet zijn passie voor het vak te vertalen naar zijn medewerkers.

Weerterlandprijs

De Weerterlandprijs is een initiatief van MKB Limburg. Het initiatief wordt breed gesteund door de beide gemeentes en het bedrijfsleven. Rotaryclub Weert land van Horne organiseerde wederom de feestelijke eindmanifestatie. Het is de ambitie van de organisatie om de prijs elke twee jaar uit te reiken en hiermee het ondernemen in het Weerterland een podium te bieden. Meer informatie kunt u vinden op www.weerterlandprijs.nl.

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
Geef reactie