Aanleg van glasvezel in Weerter kerkdorpen

Algemeen Altweerterheide Dorpen Laar & Hushoven Reageer 2 min. leestijd

In opdracht van DELTA Fiber Netwerk legt aannemer SPIE onder andere in Weert het glasvezelnetwerk aan. Het gaat om de aanleg van het glasvezelnetwerk in de kleine dorpen en overige delen tussen de kernen en het buitengebied.

SPIE communiceert voor en tijdens de aanleg met de aanwonenden over de uitvoering van de werkzaamheden en het plaatsen van de aansluiting in huis. De werkzaamheden kunnen enige overlast veroorzaken. Dat hebben ze bijvoorbeeld in Tungelroy al gemerkt, hoewel dit soort overlast natuurlijk niet de bedoeling is.

Werkzaamheden

Voor het aanleggen van de glasvezelkabel wordt flink wat kilometers gegraven. Het kan voorkomen dat hierbij onder trottoirs, wegen of door (openbaar) groen moet worden gegraven. Dit kan enige overlast veroorzaken.

Tijdens de werkzaamheden blijven woningen zoveel mogelijk bereikbaar. Het is wel mogelijk dat straten en opritten voor korte tijd niet of moeilijk toegankelijk zijn. Direct betrokkenen worden hierover per brief geïnformeerd. De verwachting is dat medio 2022 alle werkzaamheden zijn afgerond.

Contact

Heb je vragen over de aanleg van glasvezel? Dan kun je contact opnemen met DELTA Fiber Netwerk. Kijk op hun website (www.deltafibernetwerk.nl) onder veel gestelde vragen of neem contact op met het Klanten Contact Centrum. Dit kan op kantoordagen tussen 8.30 tot 17.00 uur via de chat of telefonisch via 088 75 85 800.

Heb je nu of gedurende de aanleg van glasvezel vragen over bijvoorbeeld de planning of jouw aansluiting? Of ervaar je een klacht of storing als gevolg van de aanleg? Dan kun je contact opnemen met SPIE. SPIE is op werkdagen tussen 9.00 en 16.00 uur bereikbaar via telefoonnummer 088 313 10 46 of per e-mail [email protected].

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
Geef reactie