Regionale filmproductie ‘Wending’ te zien bij Gotcha! Cinema

Algemeen Uitgelicht Reageer 2 min. leestijd

In de Gotcha! in Weert wordt zaterdagavond de film ‘Wending’ vertoond. Het is een productie die gemaakt is door een groot aantal mensen uit de regio. Zo schreef Heezenaar Joop Kessels het verhaal en speelde de Nederweertse Elke Nieskens een van de rollen in de film.

Nieuwsgierig

‘Wending’ is volgens schrijver Kessels, een verhaal over jongeren die door pesten in een moeilijk parket komen op school. Max en Floor zitten bij elkaar in de klas. Floor wordt gepest en Max lijkt daar een rol in te hebben. Het tweetal ontwikkelt een bijzondere band die er uiteindelijk toe leidt dat hun levens een flinke wending krijgt. ”Wat wij laten zien … daar houden meestal anti-pestfilms mee op. Dus wij gaan eigenlijk een stapje verder”, zo weet de schrijver van het verhaal ons nieuwsgierig te maken.

Eerste filmrol

Voor de Nederweertse Elke Nieskens is er ook een rol in de film weggelegd. Zij speelt een wiskundelerares. Het is haar eerste filmrol. Wel speelde ze al theater- en toneelvoorstellingen. “Deze film die stelt op zo’n duidelijke en goede manier pesten aan de kaak, hoe heftig het is wat het met iemand kan doen, dat ik het fijn vond daar een bijdrage aan te leveren. Om zo hopelijk het pesten te verminderen”, aldus Elke.

Kijken met een ouder iemand

‘Wending’ is aanstaande zaterdag om 19.15 uur te zien in de Gotcha! Cinema in Weert. De film is geschikt voor 12 jaar en ouder. Vanwege de heftige scenes is wel aan te raden om te gaan kijken met een ouder erbij. Na afloop er met je vader of moeder over kunnen praten is belangrijk, aldus schrijver Joop Kessels.

Op het BRAVO College in Budel wordt de film volgende week donderdag en vrijdag vertoond aan de leerlingen.

Bekijk de video: https://youtu.be/HzrRfXVlmLg

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Tags:
Deel dit bericht
Geef reactie