Uitroeping nieuwe vorst Rogstaekers uitgesteld

Algemeen Vastelaovendj Weert Reageer 2 min. leestijd

Na ruim anderhalf jaar durfden ze weer te dromen van geschminkte gezichten, muziek in cafés en op straat. Een lach in het theater en bonte kleuren op de singels. De Wieërter vastelaovendj zou weer ontwaken. Die droom blijft, maar de plannen welke gemaakt zijn voor de opening van de Wieërter vastelaovendj zullen vanwege de oplopende coronacijfers tot nader orde uitgesteld worden.  

Geen jubelstemming

De opening van de Wieërter vastelaovendj door het ontsteken van het vastelaovendjvuur door burgemeester Vlecken wordt geannuleerd. Ook de spectaculaire show op de Biest met als apotheose de uitroeping en installatie van de nieuwe Vorst en de aansluitende feestavond in de Poort van Limburg op zaterdag 13 november zullen niet doorgaan.

De huidige situatie voedt geen jubelstemming die zo kenmerkend is voor vastelaovendj: “Het voelt niet goed om met veel bombarie het vastelaovendjseizoen te openen en te worden geïnstalleerd tot Vorst, terwijl op slechts enkele honderden meters afstand mensen liggen te vechten voor hun leven in het Sint Jans Gasthuis,” aldus de aanstaande Vorst.

Gepast moment

Er zal een moment komen waarop de carnavalisten het leven weer volop mogen vieren. Mede om recht te doen aan de grote inzet van talloze vrijwilligers in de afgelopen periode zullen de uitroeping en installatie van de 6e Vorst van Wieërt worden verplaatst naar een gepast moment. Wanneer we hier meer zekerheid over hebben zullen we daarover tijdig communiceren.

Gulden Humor

Het ligt in de lijn der verwachtingen dat de huidige situatie ook consequenties zal hebben voor de uitreiking van de Gulden Humor aan Huub Stapel en de bijbehorende festiviteiten op 26 en 27 november onder de noemer ‘Sprookjes bestaon’. Stadsvastelaovendjvereiniging de Rogstaekers is in overleg met de instanties en zullen zo snel mogelijk met meer informatie daaromtrent komen.

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
Geef reactie