SJG moet operatiekamer sluiten en operaties uitstellen

De instroom van coronapatiënten bij het SJG in Weert blijft stijgen. Het gaat vaak om zeer zieke mensen, die zonder hun directe hulp grote gezondheidsschade ondervinden of komen te overlijden. Het SJG wil en moet deze acute patiënten helpen.

Het SJG is daarom genoodzaakt om de coronazorg verder uit te breiden en reguliere behandelingen van mensen die minder acuut zorg nodig hebben verder af te schalen. Dit heeft als gevolg dat ze vanaf komende maandag één operatiekamer sluiten en helaas meer operaties moeten afzeggen, zo melden ze via hun website. Daarnaast moeten ze ook een beperkt aantal individuele spreekuren op de poliklinieken afzeggen, omdat deze medewerkers nodig zijn voor de coronazorg.

Het SJG begrijpt ontzettend goed dat dit heel vervelend nieuws is voor de patiënten wiens operatie of afspraak wordt afgezegd of verplaatst. Net als deze patiënten balen wij hier ook enorm van. Wij blijven desondanks ons uiterste best doen om zo veel mogelijk patiënten te kunnen helpen en hopen op uw begrip.

Welke zorg gaat door?

Op de operatiekamers gaan dagbehandelingen (operaties zonder opname op de verpleegafdeling) en alle spoedzorg (spoedoperaties, oncologische zorg, zorg voor hart- en vaatpatiënten en verloskundige zorg) door. Ook de afspraken op de poliklinieken gaan in veruit de meeste gevallen door. 

Mocht jouw operatie of afspraak niet door kunnen gaan, dan word je altijd hierover gebeld door het SJG. Je hoeft dus niet zelf te bellen.