SJG scherpt bezoekersregeling aan

Vanwege het snel oplopend aantal coronabesmettingen in de regio Weert, doen ze er als ziekenhuis alles aan om het risico op besmettingen zo klein mogelijk te houden. Hierom scherpen zijn hun bezoekersregeling aan, met ingang van morgen 10 november. 

Dit houdt in dat vanaf morgen het middag bezoekuur van 15:00 – 16:00 uur voorlopig komt te vervallen. Je kan vanaf dan alleen tussen 17.30 – 20.00 uur op bezoek bij jouw opgenomen naaste. Er blijft gelden dat er maximaal twee personen op bezoek mogen komen, voor maximaal één uur.

Het SJG begrijpt dat dit vervelend kan zijn voor de patiënten en hun naasten. Maar volgens het Weerter ziekenhuis is nu echt noodzakelijk dat iedereen zich maximaal inspant om het aantal besmettingen te laten dalen.

Bewaar afstand tot patiënten

Het SJG verzoekt de bezoekers heel nadrukkelijk om de 1,5 meter afstand te bewaren tot de patiënten. Daarom vragen ze bezoekers om gedurende hun hele bezoek te blijven zitten aan het voeteneinde van het bed van hun opgenomen naaste, op veilige afstand.

Geldende maatregelen bezoek

Daarnaast blijven de volgende maatregelen gelden in het ziekenhuis:

  • Wanneer je klachten hebt zoals (neus) verkoudheid, hoesten, keelpijn, kortademigheid of koorts, kun je niet naar het bezoekuur komen.
  • Je houdt altijd minimaal 1,5 meter afstand ten opzichte van anderen.
  • Draag een eigen mondneusmasker vanaf binnenkomst totdat je het ziekenhuis weer verlaat.
  • Bij binnenkomst en vertrek desinfecteert je jouw handen.
  • Uitzonderingen op deze regels zijn mogelijk bij bijvoorbeeld terminale patiënten. Dit kan echter alleen in overleg met de verpleging of de specialist.  

Voor de volledige bezoekersregeling, klik hier.