Traumaheli landt in Budel-Schoot en Weert vanwege medische noodsituatie

Budel-Schoot / Weert – De ambulancedienst en politie werden dinsdagochtend rond 11.00 uur gealarmeerd vanwege een medische noodsituatie in Budel-Schoot.

Op een terrein aan Klein-Schoot was een persoon ernstig gewond geraakt. De situatie was zo ernstig dat rond 11.45 uur een traumahelikopter werd opgeroepen voor medische bijstand. De helikopter Lifeliner 3 landde iets na 12.00 uur op een nabij gelegen weiland.

Het slachtoffer werd gestabiliseerd en vervolgens in het bijzijn van een trauma-arts per ambulance naar het ziekenhuis van Weert vervoerd. De ambulance reed onder politiebegeleiding naar Weert. De traumahelikopter vloog vervolgens vanuit Budel-Schoot ook naar Weert.

De helikopter landde op het grasveld nabij de stadsbrug in afwachting van de trauma-arts. Nadat de trauma-arts klaar was in het SJG werd deze door de politie naar de traumahelikopter gebracht. Vervolgens was het Mobiel Medisch Team (MMT) weer compleet en kon het worden ingezet voor een volgende melding.

Bekijk een video via: https://youtu.be/rble7uKbHZI