Verdachten van winkeldiefstal opgepakt op Sint Raphaëlpad

Op het Sint Raphaëlpad in het centrum van Weert heeft de politie woensdagmiddag een man en een vrouw opgepakt.

De man liep op het Sint Raphaëlpad samen met twee anderen mannen richting de Ursulinegarage bij de Hema. De mannen hadden onderling een conflict met elkaar. Er leek iets niet helemaal goed te zijn gegaan.

Bij de ingang van de Ursulinegarage stond nog een vrouw te wachten op één van de mannen. Net op het moment dat ook de politie arriveerde. Het duo werd staande gehouden, waarna de man al meteen met zijn “lawyer” belde. Kort daarna mochten de dame en meneer bij de politie instappen en werden ze naar het bureau gebracht voor nader onderzoek.

Een woordvoerster van de politie meldt dat het duo verdacht wordt van winkeldiefstal. Waarschijnlijk maakte het duo onderdeel uit van een bende dat zich schuldig maakt van ‘mobiel banditisme’.

Mobiel banditisme is een verzamelnaam van verschillende vormen van criminaliteit zoals diefstal, zakkenrollerij, woning- voertuig- of bedrijfsinbraak en fraude, waarbij de dadergroepen op steeds wisselende locaties, en meestal internationaal, actief zijn.