Jumbo neemt winkels van Jan Linders over in Weert en Nederweert

Algemeen Economie Uitgelicht Weert 4 reacties 2 min. leestijd

Jumbo Supermarkten en Jan Linders Supermarkten hebben overeenstemming bereikt over de onderlinge verkoop van enkele winkellocaties, waaronder ook in onze regio.

Dinsdag hebben de partijen hun handtekening gezet onder de voorgenomen transacties. Jumbo neemt van Jan Linders supermarkten over in Weert (Molenakkerplein) en Nederweert (Burgemeester Hobusstraat).

De Jan Linders supermarkt in Weert wordt begin 2022 verbouwd naar de Jumbo formule. Voor de huidige Jan Linders supermarkt in Nederweert is nieuwbouw voorzien, die medio 2022 onder de vlag van Jumbo de deuren opent. De overeenkomsten zijn onder voorbehoud van goedkeuring door de Autoriteit Consument en Markt (ACM). Betrokken partijen maken geen financiële details bekend over de transacties.

Herplaatsing medewerkers

Alle betrokken medewerkers zijn gisteren en vandaag ingelicht over de plannen. Jumbo neemt de medewerkers van de Jan Linders supermarkt in Weert over. Medewerkers van de supermarkt in Nederweert worden herplaatst bij andere filialen van Jan Linders in de omgeving.

Versterking winkelnetwerk

Ton van Veen, CFO Jumbo Supermarkten: “We streven altijd naar een verdere versterking van ons winkelnetwerk en daarom kijken we continu naar de optimale spreiding van onze locaties. Deze voorgenomen ‘ruilkoop’ met Jan Linders pakt voor beide partijen gunstig uit. Voor Jumbo is het een mooi vooruitzicht om ook in Weert en Nederweert haar klanten de leukste boodschap te kunnen blijven bieden.”

De Jan Linders supermarkt aan de Onzelievevrouwestraat in Weert blijft in handen van Jan Linders.  Jan Linders neemt Jumbo winkels over in het Brabantse Vlijmen (Oliemaat) en Drunen (Grotestraat), alsmede in Wanssum (Burgemeester de Weichshavenstraat) in Noord-Limburg. 

Exploitatie

Zelfstandig Jumbo ondernemer Roel Heerschap neemt de exploitatie op zich van de nieuwe winkels in Weert (Molenakkerplein) en Nederweert (Burgemeester Hobusstraat). 

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
4 reacties