Automobilist aangehouden na eenzijdig ongeval op A2 bij Weert

1 reactie

Op de snelweg A2 bij Weert heeft maandag rond 0.10 uur een eenzijdig verkeersongeval plaatgevonden.

Een auto was van de weg geraakt en in de vangrail terecht gekomen. Naast de ambulancedienst en politie werd ook de brandweer opgeroepen voor de hulpverlening.

De bestuurder kon uiteindelijk op eigen kracht zijn auto verlaten. Hij kwam er zonder kleerscheuren vanaf. De bestuurder werd wel uit voorzorg nagekeken in de ambulance.

Onder invloed

Er werd bij de bestuurder een blaas- en speekseltest afgenomen. Dit om te controleren of hij alcohol of drugs had genuttigd. Volgens de uitslag van de drugstest dat inderdaad het geval te zijn. Daarom werd de bestuurder aangehouden en voor verder onderzoek meegenomen naar het politiebureau.

Kegels kapot gereden

Tijdens de hulpverlening bleek een andere automobilist niet helemaal wakker te zijn. Hij reed twee oranje kegels aan flarden toen hij de wegafzetting te laat opmerkte. De auto reed vervolgens gewoon door in zuidelijke rijrichting.

Opruimen, bergen en repareren

De brandweer assisteerde bij het reinigen van het wegdek. De beschadigde auto is afgesleept door een berger. De weginspecteur van Rijkswaterstaat heeft een aannemer ingeschakeld om de beschadigde vangrail te repareren.

Bekijk een video: https://youtu.be/MgNjMvkz5Qc

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je onze nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
1 reactie