Welk tweede leven krijgt de gekapte monumentale beuk?

Update – De monumentale beuk aan het Collegeplein Weert is gekapt. Hij was door de reuzenzwam aangetast en is ondanks een poging van de gemeente om hem te redden toch begin dit jaar overleden.

Deze boom hield al bijna 120 jaar lang de wacht aan het Collegeplein. Volgens Stichting Weerterlandhout zou mooi zijn als zijn resten (de stam) op één of ander wijze daar terug zou komen. De koolstof die gedurende een eeuw in het hout is gevangen wordt dan nog vele jaren vastgehouden voordat het opnieuw in de atmosfeer terugkomt.

Deel jouw idee

Heb jij een leuk en/of uniek idee voor het hergebruik van de beukenstam op of bij het Collegeplein? Weerterlandhout zal dan in overleg met de Gemeente Weert overleggen over de volgende stappen. Jouw voorstel mag je sturen naar [email protected].

Update: foto’s van Gerard Hendriks toegevoegd.