Een kijkje bij de kerstkraam van Creatief Centrum PSW in Weert

Algemeen Human interest Weert Reageer 3 min. leestijd

Update – Al verschillende keren organiseerde PSW Weert tussen Sinterklaas en Kerstmis een kersthappening. Door de corona-maatregelen kan deze dit jaar helaas niet doorgaan. Als alternatief heeft het Creatief Centrum van het PSW nu een kerstkraampje neergezet. Cliënten van het Pedagogisch Sociaal Werk verkopen er hun kerstcreaties.

“Te veel”

Alle producten zijn gemaakt en vaak ook bedacht door de cliënten zelf. Het Creatief Centrum heeft verschillende afdelingen. “We hebben een textielafdeling, we hebben een kaarsenmakerij, een schilderafdeling. En daar worden alle producten gemaakt, van keramieken engelen tot beschilderde vogelhuisjes; eigenlijk te veel om op te noemen”, aldus Vicky Vinken, begeleidster van PSW.

“Een beetje veel”

Jeroen Fonteijn maakt door het jaar heen schilderijen. Het witte doek heeft hij voor één keer ingeruild voor een vogelhuisje. Vol trots showt hij zijn winters versierde creatie. Samen met de andere creatieve cliënten van PSW staat hij achter het kraampje om de kerstproducten aan de man te brengen. “Ik heb een beetje veel verkocht ja … kerstballen en andere dingen nog”, zo vertelt hij. Het versierde vogelhuisje is nog te koop.

Laagje voor laagje

Moniek Peters laat in de kaarsenmakerij zien hoe ze een dinerkaars maakt. Ze dompelt een lont in een bak met gesmolten kaarsvet om hem er na een paar seconden weer uit te halen. Deze handeling herhaalt ze verschillende keren. “… en dat doen we laagje voor laagje zodat het een mooie dikke kaars wordt”, aldus de kaarsenmaakster.

Materialen

De opbrengst van de kerstkraam wordt gebruikt om nieuwe materialen van te kopen waarmee de cliënten van PSW weer creatief aan de slag kunnen. Alle kunstwerkjes zijn gedurende het jaar te koop in de winkel van PSW.

Op werkdagen

Het Kerstkraampje van PSW is tot en met 24 december iedere werkdag tussen 13.30 en 15.30 uur te vinden in de Beeldentuin bij het Creatief Centrum aan de Graafschap Hornelaan 88 in Weert. Daar vind je ook de winkel van PSW.

Update: vanwege de corona-maatregelen is het kraampje niet meer te bezoeken.

Bekijk de video via: https://youtu.be/hom16dKfwNk

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
Geef reactie