Los geraakte aanhanger botst tegen weerloze fietser

De hulpdiensten zijn donderdag rond 15.00 uur gealarmeerd vanwege een verkeersongeval op de Penitentenstraat in Weert.

Een aanhanger was losgeschoten van een personenauto. Op datzelfde moment fietste een man over de Penitentenstraat en zag de aanhanger recht op zich afkomen. Volgens getuigen probeerde de fietser nog te remmen, maar de man was weerloos. De aanhanger boorde zich in de fiets waardoor de fietser ten val kwam en gewond raakte.

Een ambulance kwam ter plaatse en heeft de fietser overgebracht naar het ziekenhuis. De bestuurder van de auto is meegenomen naar het politiebureau.

Getuigen meldden dat de auto veel te hard door de Penitentenstraat reed. Het Team Tactische Ondersteuning Verkeersongevallen (TTOV) van de politie is momenteel ter plaatse om onderzoek te doen naar de exacte toedracht.

Bekijk een video via: https://youtu.be/CfqMLVbsmhM