Huisraad in kelderbox onder flatwoningen Serviliusstraat vat vlam

Update – De hulpdiensten zijn donderdag rond 19.30 uur gealarmeerd vanwege een brand in een flat een de Serviliusstraat in Weert.

Bij aankomst van de hulpdiensten was er al sprake van flinke rookontwikkeling. De ruimte met kelderboxen en het trappenhuis stonden vol met rook. De bewoners van de bovengelegen flatwoningen werden uit voorzorg geëvacueerd.

Vanuit de meldkamer werd er opgeschaald naar ‘middel brand’. Uit voorzorg kwam een extra tankautospuit te plaatse. De brandweerlieden waanden zich door de stevige rook naar binnen en wisten de brandhaard te vinden.

De brand was ontstaan in een kelderbox waar huisraad stond opgeslagen. De brandweer haalde de brandende spullen naar buiten om ze daar verder af te blussen. Waardoor de spullen in brand zijn gevlogen is nog onbekend.

Ook burgemeester Vlecken was aanwezig om zich te laten informeren over de situatie. De brandweer is momenteel nog bezig met nabluswerkzaamheden en ventileert het gebouw.

Update: de bewoners zijn weer teruggekeerd naar hun woningen.

Bekijk een video via: https://youtu.be/60l7hqDZ860