Ondernemers en wethouder helpen mee met vergroening Oelemarkt

De ‘stenige’ Oelemarkt wordt momenteel onderhanden genomen om het plein aantrekkelijker te maken voor de bezoekers. Enkele ondernemers en wethouder Van den Heuvel hielpen maandag een handje mee met het vergroenen. In de onderstaande video vertellen ze er mee over.

Nadat de aannemer voorbereidende werkzaamheden had uitgevoerd konden maandag drie bomen worden geplant. Het is de bedoeling dat aan enkele gevels ook nog groene beplanting wordt aangebracht.

Ruimte voor evenementen

De locatie van de drie bomen is bepaald in samenspraak met de ondernemers van de Oelemarkt. Door deze keuze kan er bij evenementen gewoon een grote overkapping geplaatst worden. “De bomen staan wat meer in het achterste deel van het plein. Als we kijken naar de laatste evenementen is de overkapping meer centraal op het plein geplaatst. Er is dus ruimte genoeg”, zo licht Jacco Paap van Don Papi toe.

Bloemen en planten rondom de bomen

In de bakken rond de bomen komen planten en bloemen. Hierdoor hoopt de gemeente Weert het plein te verfraaien wat dan ook weer de sfeer op de Oelemarkt ten goede moet komen.

Op het plein stond al een plantenbak met daarin een boom. Het rooster dat rond de boom ligt wordt verwijderd. Hiervoor komen ook planten en bloemen in de plaats.

Gevelbeplanting

Tegen enkele panden op de Oelemarkt gevelgroen aangebracht. “Gevelgroen is iets unieks voor de Weerter binnenstad. Het zal op diverse plekken op de Oelemarkt worden aangebracht. Hopelijk is het een een aanjager voor de rest van de binnenstad”, aldus wethouder Van den Heuvel.

Bekijk een video: https://youtu.be/fVQTijDh8sE