Ouders en kinderen steunen inzamelingsactie voor Voedselbank

Armoede krijgt een gezicht door de Voedselbank. De Voedselbank maakt duidelijk hoe
schrijnend de armoede is. Net als een bank brengt de Voedselbank vraag en aanbod bij elkaar. De vraag naar voedsel komt van mensen die van zeer weinig leefgeld moeten rondkomen. Stichting Voedselbank Weert verstrekt kosteloos voedsel aan mensen die om diverse redenen niet (meer) in staat zijn om elke dag een eenvoudige maaltijd op tafel te zetten.

Daarom hebben ze als kindcentrum: kinderdagverblijf Waterwereld, POV Dolfijn, BSO Waterval en Basisschool Aan de Bron een inzamelingsactie gehouden vorige week. Ouders en kinderen konden houdbare producten inleveren in de daarvoor bestemde kratten. Omdat Kerst eraan komt is er ook gevraagd naar bijpassende spullen: kerstkransen, feestbroden, ragout en pasteitjes zodat de mensen wat lekkers voor kerst hebben.

Ouders en kinderen hebben massaal gehoor gegeven aan deze oproep, er is veel voedsel voor de Voedselbank Weert opgehaald. Afgelopen donderdag is de Voedselbank dit komen ophalen en ze waren zeer verheugd over de hoeveelheid die ingezameld is.

De medewerkers en leerkrachten van kinderdagverblijf Waterwereld, POV Dolfijn, BSO Waterval en Basisschool Aan de bron willen iedereen bedanken die hieraan heeft mee geholpen, en wensen iedereen hele fijne feestdagen!