Politie moet weer overlastgevers van NS-station verwijderen

Het blijft ‘dweilen met de kraan open’ bij het NS-station in Weert. De afgelopen weken neemt de overlast merkbaar toe. Vrijdagavond was het opnieuw kassa.

Net als voorgaande weken moest de politie ook vandaag naar het NS-station komen vanwege overlastgevers. Omdat de overlastgevers niet vrijwillig het station wilden verlaten werd wederom om de inzet van de politie gevraagd.

Vanwege de toegenomen overlast waren er vanavond ook medewerkers van Service & Veiligheid (BOA’s) van de NS aanwezig. Maar de sterke arm van de politie bleek toch nog nodig te zijn om de overlastgevers van het NS-station te verwijderen. De overlastgevers waren net bepaald meewerkend en hadden een helpende hand nodig.

Opnieuw werden er drie mannen van het NS-station verwijderd door de politie. Op het perron waren de overlastgevers de Nederlandse taal niet machtig, maar op het Stationsplein bleek de woordenschat wat betreft Nederlandse benamingen voor ziektes wel aanwezig te zijn.

Onder toezicht van de handhavers en de politie vertrokken de mannen te voet naar hun volgende bestemming. Er wordt rekening gehouden dat de mannen terug zullen keren. Het NS-station wordt daarom nog goed in de gaten gehouden.