Van hulpkracht naar mede-eigenaar bij Jaco op Boshoven

Ruud Janssen is vanaf 1 januari de nieuwe mede-eigenaar van Restaria Jaco op Boshoven. Sinds drie jaar is hij er al bedrijfsleider. Hij neemt het stokje over van Leo Penninkx, die ruim 30 jaar eigenaar van Jaco was. Samen met diens dochter Kristel gaat Janssen het bedrijf leiden.

De nieuwe Leo

Op zijn zestiende ging Ruud voor het eerst aan de slag bij Jaco. Hij kon toen nog niet weten dat hij, na een aantal jaren ook nog ergens anders gewerkt te hebben, terug zou worden gevraagd om eerste bedrijfsleider en later mede-eigenaar te worden. Toch was het volgens Kristel al vroeg duidelijk dat Ruud ooit de opvolger van haar vader zou worden. “Vroeger grapten we altijd al dat hij de nieuwe Leo zou zijn als die ooit zou stoppen”. Drie jaar geleden haalden ze Janssen als bedrijfsleider binnen. Het mede-eigenaarschap ziet ze als een logisch vervolg: “… Ik denk dat het voor ons heel natuurlijk voelde om Ruud als nieuwe eigenaar erbij te vragen”.

Blij met kans

Ruud is in zijn nopjes met de nieuwe uitdaging: “ik ben heel blij dat ze mij gevraagd hebben en dat ze me deze kans gegund hebben”. Volgens de kersverse nieuwe mede-eigenaar gaan de klanten van Jaco niet veel merken aan de wissel van eigenaar: “… we zullen misschien nog een keer wat nieuwe dingetjes gaan proberen … er zal nog weinig veranderen voor de klanten”.

Online

Volgens de afscheidnemende mede-eigenaar Leo Penninkx heeft Ruud zich de afgelopen periode ingezet om het online bestellen vlotjes te laten verlopen; door de corona-maatregelen een belangrijke ontwikkeling voor Restaria Jaco. “En toen dacht ik van dit is eigenlijk ook een moment om hem een kans te gunnen om het stokje van mij over te nemen”.

Bekijk de video via: https://youtu.be/eVLuC8D8Y_4