Vastelaovendj vieren ze in Nederweert volgend jaar anders

Nederweert – Het vastelaovendjseizoen 2021/2022 zal ook in Nederweert weer anders verlopen vanwege corona. De ‘vierde golf’ is met het aantal besmettingen een feit. Om ieders gezondheid te waarborgen nemen alle verenigingen in de gemeente Nederweert (V.V. De Pinmaekers Ni-jwieërt, V.V. de Vlikkestaekers Doospel, K.V. de Piepkukes d’Indj, C.V. de Bengels Ni-jwieërt-West en V.V. de Losböl Leivere) daarom gezamenlijk de verantwoordelijkheid en roepen dit seizoen geen prinsen of prinsenparen uit.

Geen volwaardig seizoen

Als nu al iets duidelijk is dan is het dat het vastelaovendj-seizoen 2021/2022 geen volwaardig seizoen zal worden. De prinsenuitroepingen waren eerder al uitgesteld naar januari volgend jaar. Omdat een prins of prinsenpaar geen volwaardig seizoen kan worden geboden, dat maak je immers maar één keer mee, hebben de verenigingen besloten voor het komend seizoen geen prinsen of prinsenparen uit te roepen.

Geplande activiteiten

Dat houdt dan ook in dat de geplande prinsenuitroepingen, prinsenrecepties en de sleuteloverdracht niet doorgaan. Niemand weet hoe de situatie over een paar dagen is of over een paar weken, laat staan over een paar maanden. De verenigingen blijven dan ook goed kijken naar wat wel mogelijk is om activiteiten (zoals bijvoorbeeld een boerenbruiloft of een liedjesavond) door te laten gaan als de dan geldende coronamaatregelen dat toelaten. De vastelaovendjsverenigingen en de gemeente Nederweert blijven daarover met elkaar in gesprek.

Jônk gelieërdj ès aod gedaon

Voor wat betreft de activiteiten voor de jeugd is er nog geen besluit genomen. Als het gaat om jeugdactiviteiten is er namelijk meer mogelijk dan voor volwassenen. De verenigingen bekijken de mogelijkheden en zullen hierover nog communiceren.