Bertien Nijnens nieuwe coördinator Toon Hermans Huis Weert

Het Toon Hermans Huis in Weert heeft sinds 1 januari een nieuwe coördinator. De 56-jarige Bertien Nijnens is de opvolgster van Maria Bakx en Tanja Kools. In de onderstaande video stelt Bertien zich voor.

Jarenlang in de gezondheidszorg

Nijnens was lang tijd werkzaam in de gezondheidszorg; “Ik ben echt een zorgmens. Maar ik ben in die zorg ook op zoek gegaan naar nieuwe uitdagingen”. Na een zorgcarrière van ruim 35 jaar als o.a. verpleegkundige in de kliniek en op de ambulance gooide ze in 2020 het roer om. Samen met haar partner ging ze een natuurkampeerterrein in Weert exploiteren. Maar na een tijdje begon ze de zorg toch ook weer te missen; “Ja, ik heb toch een zorghart”. Toen ze werd benaderd met de vraag of ze iemand kende voor de functie van coördinator van het Weerter Toon Hermans Huis had ze vrij snel door dat het misschien wel iets voor haarzelf was. “… Dus nu zit ik hier en kan misschien mijn zorghart weer spreken”, zo vertelt de nieuwe coördinator van het inloophuis.

Effect van betekenisvol zijn

Bertien Nijnens hoopt in haar functie betekenisvol te kunnen zijn voor anderen. Maar tegelijkertijd hoopt ze ook op een positief effect voor zichzelf. “… Ik denk dat dit voor heel veel vrijwilligers geldt. Of je nou in het Hospice, in het ziekenhuis of bij het Toon Hermans Huis vrijwilligerswerk verricht: het effect van betekenisvol zijn voor een ander is dat het jezelf ook een positief gevoel geeft”.

Geen definitief afscheid

Met het afscheid van de vorige coördinatoren Maria Bakx en Tanja Kools is het Toon Hermans Huis niet twee toegewijde vrijwilligers kwijt. Het tweetal blijft namelijk op projectbasis actief voor het huis. Zo blijven zij zich inzetten voor de Toons Toppers, die jaarlijks de Mont Ventoux beklimmen, en de sponsorloop Lopen voor Hoop.

Bekijk de video: https://youtu.be/BrSjifwZKYw