Trots op jouw vrijwilligerswerk? Meld je aan voor Nationale Vrijwilligersprijzen

Vrijwilligers

Om landelijk waardering en erkenning te geven aan het vele werk van vrijwilligers zijn er de Nationale Vrijwilligersprijzen. Punt Welzijn maakt vrijwilligersorganisaties uit Nederweert en Weert graag attent op de mogelijkheid om aan te melden voor deze prijzen. De hoofdprijs is dit jaar maar liefst 15.000 euro en wordt in juli uitgereikt. Je doet mee door een korte vlog in te sturen tussen 1 januari en 1 maart 2022. Aanmelden verloopt via de website www.vrijwilligersprijzen.nl.

Het thema waarmee je in de prijzen kunt vallen is ‘Trots op je vrijwilligersteam!’. Waar mag je zoal trots op zijn? Op wat jullie hebben bereikt; op het vrijwilligersbusje waarmee je door de buurt rijdt; op mensen helpen (uit de schulden, uit de eenzaamheid…); op de fijne samenwerking in je team; op het aan de gang blijven ondanks alle steeds veranderende coronamaatregelen, en nog veel meer.

Uit alle inzendingen selecteert een selectiecommissie vijf genomineerden. Zij gaan door naar de volgende ronde waarin zij samen de strijd aan gaan om de hoofdprijs binnen te halen én heel veel PR aandacht! Want dit jaar gaan vijf bekende Nederlanders als vrijwilliger aan de slag bij de genomineerde vrijwilligersorganisaties.

De prijsvraag is bedoeld voor vrijwilligersorganisaties/-initiatieven en bedrijven en hun teams van (medewerkers) vrijwilligers. Deelnemende initiatieven en organisaties hoeven geen rechtspersoonlijkheid te hebben en burgerinitiatieven kunnen ook meedoen.

Meer weten of meteen meedoen? Ga naar www.vrijwilligersprijzen.nl. Punt Welzijn houdt in de gaten of er teams vanuit het Weerterland aanmelden voor de prijzen, en zullen deze inzendingen lokaal aandacht geven, via bv social media.