Moeite met vrienden maken? Join us!

Vind je het moeilijk om vrienden te maken? Dat is niet gek. In Nederland voelt 8% van de jongeren tussen de 12 en 25 jaar zich eenzaam. Door de coronacrisis is dat aantal op dit moment zelfs hoger.

Voel jij je vaak alleen? En wil je dat veranderen? Meld je dan via Punt Welzijn aan voor Join us. Ze brengen je in contact met leeftijdsgenoten en helpen je sociaal sterker te worden.

In de gemeente Weert zijn twee groepen: één voor jongeren in de leeftijd van 12-18 jaar en één voor jongeren in de leeftijd van 18-25 jaar.

Wat doe je bij Join us?

Bij Join us doe je veel leuke dingen en helpen ze jou sociaal sterker worden. Samen met andere jongeren bedenk en organiseer je allerlei activiteiten. De groep bepaalt dus zelf hoe de avond eruit ziet. Daarbij leer je hoe je iets kunt organiseren. Denk aan een avondje gamen, spelletjes doen, gourmetten, een filmpje kijken, voetballen, bowlen en nog veel meer toffe dingen.

Tijdens de avonden zijn er begeleiders van Punt Welzijn en Met GGZ aanwezig die je helpen sociaal sterker te worden. Natuurlijk is het de eerste keer spannend om te komen. Dat vindt iedereen! Maar eenmaal bij Join us zul je merken dat de sfeer heel gezellig is. Dat je welkom bent en jezelf mag zijn.

“Ik vond het spannend om naar Join us te gaan”, zegt Lisa (17 jaar). “Voordat ik ging had ik geen vrienden. Ik wilde dat wel graag, maar wist niet hoe ik het moest aanpakken. Tot ik hoorde van Join us. Ik vond het een beetje stom om te gaan. Ik had toch geen probleem? Gelukkig ben ik gegaan. Ik voel me prettig in de groep en heb er leuke vrienden ontmoet waarmee ik afspreek, ook buiten Join us.”

Kom erbij. Join us!

Ben je nieuwsgierig? Iedereen is van harte welkom! Op www.join-us.nu vind je meer informatie en veel ervaringsverhalen van jongeren. Deelname is gratis.

Join us Weert 12-18 jaar komt in de oneven weken op dinsdag samen, van 18.30 tot 21.00 uur, bij jongerencentrum Hangout (Vrakkerveld 2a in Weert). Lees hier voor meer info.

Join us Weert 18-25 jaar komt op de even weken op dinsdag samen, van 19.00 tot 22.00 uur, bij jongerencentrum Hangout (Vrakkerveld 2a in Weert). Lees hier voor meer info.

Join Us Community

Naast de fysieke bijeenkomsten van Join us is er ook de Join Us Community. Dit is de allereerste online ontmoetingsplek voor en door jongeren die zich alleen voelen.  De Community is dé online plek om andere jongeren te ontmoeten.

“We ontvangen dagelijks vragen van jongeren die zich alleen voelen. Veel jongeren hebben niemand om mee te praten of leuke dingen mee te doen. De community helpt deze jongeren aan elkaar te verbinden. Ze hebben samen lol, helpen elkaar en ontdekken dat ze niet alleen zijn. Als er meer hulp nodig is dan is de stap daarnaar toe kleiner”, aldus Jolanda van Gerwe, directeur van Join Us. Jongeren van 12 tot en met 30 jaar kunnen zich gratis aanmelden op community.join-us.nu