Onderzoek naar brandstichting in pand van o.a. bibliotheek

De hulpdiensten zijn vrijdag omstreeks 15.40 uur gealarmeerd vanwege een brand in een pand aan de Wilhelminasingel in Weert.

In het pand waar o.a. het Bibliocenter, het Erfgoedcluster en de Streekomroep zijn gevestigd was bij het trappenhuis op de tweede verdieping brand ontstaan. Een aanwezige BHV’er wist de brand onder controle te krijgen. Er was wel even sprake van rookontwikkeling. Het pand werd daarom uit voorzorg ontruimd.

De brandweer kwam met een SIV en tankautospuit ter plaatse. Ook kwamen uit voorzorg een ambulance en ladderwagen naar de Wilhelminasingel. De brandweer is met de brandslang naar binnen gegaan om het incident definitief onder controle te krijgen.

Er zijn sporen van brandstichting aangetroffen. De politie is een onderzoek gestart.

Bekijk een video: https://youtu.be/2DfM3Sf2Uhc