Protesterende horeca in Weert blij met steun van burgemeester

Algemeen Uitgelicht Weert 7 reacties 2 min. leestijd

Veel horecazaken in Weert openden vandaag de deuren. Dit als protest tegen het huidige corona-beleid van de landelijke overheid. Restaurants, cafés en ook de bioscoop waren vandaag open voor de bezoekers.

De frustratie is groot. Bij zowel de horeca-ondernemers als bij de mensen die graag even willen ontspannen in de horeca. De maat is vol en de burgemeester van Weert begrijpt dat. De reden voor hem om “het ventiel eens even open te draaien”, zo licht hij toe in de onderstaande video. Hoewel vanuit de landelijke overheid werd opgedragen om de horeca niet te laten protesteren ging burgemeester Vlecken daar niet in mee. Dit om de ondernemers weer eens wat energie te geven.

De uitbater van de Café Zig Zag in de Beekstraat vertelt: “Het gaat meer dan alleen over open mogen zijn. Het gaat over het feit dat de horeca nu al anderhalf tot twee jaar lang van het kastje naar de muur wordt gestuurd en terug. Je wordt er helemaal tureluurs van. Het voelt alsof je als branche niet serieus genomen wordt”.

De horeca-ondernemers zijn blij met de steun van burgemeester Vlecken. “Het is mooi dat de burgmeester gehoor geeft aan de roep om te protesteren”, aldus de uitbater van Bistro Koos in Stramproy. “Het is erg prettig om te merken dat de burgemeester achter ons staat”, zo vult de uitbaatster van Gotcha! Cinema toe.

Bekijk de video: https://youtu.be/Z4eAmTax_rA

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
7 reacties