Scholen Eduquaat halen ruim 10.000 euro op voor Stichting Vlinderkind

De scholen van Eduquaat hebben een bijzonder hoog bedrag opgehaald voor een goed doel. Vandaag werd het eindbedrag bekend gemaakt dat wordt gedoneerd aan Stichting Vlinderkind.

Alle zeven scholen van Eduquaat hebben vanaf 20 november acties georganiseerd om geld in te zamelen voor dit goede doel. Kinderen hebben o.a. schilderijen gemaakt en verkocht. Er zijn flessen- en kaartenacties  gehouden en er zijn sponsorlopen georganiseerd. Ook docenten hebben een bijdrage gedaan.

Van enkele scholen zijn er nog enkele activiteiten verplaatst naar het voorjaar vanwege de corona-maatregelen. De opbrengst komt bovenop het bedrag dat vandaag bekend werd gemaakt. Tot nu toe is er maar liefst € 10.390,85 opgehaald voor Stichting Vlinderkind.

Over Stichting Vlinderkind

Stichting Vlinderkind zet zich in voor onderzoek naar genezingsmogelijkheden van de ziekte Epidermolysis bullosa (EB). Dit is een erfelijke, vooralsnog ongeneeslijke huidaandoening die blaren op de huid doet ontstaan. Het wordt ook wel vlinderziekte genoemd.

Door een genetische afwijking is de huid van deze kinderen zo teer als de vleugel van een vlinder en ontstaan er door aanraking of wrijving wonden of blaren die iedere dag moeten worden verzorgd en doorgeprikt.