Warmtepomp geplaatst bij flats Laurenburg

In de flats aan de Laurenburg gaan ze van het gas af. Nadat de afgelopen maanden de nodige voorbereidingen zijn getroffen vond dinsdag een heugelijk moment plaats. De eerste units voor de warmtepomp werden geplaatst.

Een kraan van hijsspecialist Mammoet kwam naar Weert om de units in de bijgebouwen naast de flats te takelen. Een precisieklusje omdat de installaties tussen het flatgebouw en bomen moesten worden gemanoeuvreerd. Maar met de juiste mensen op locatie verliep het proces zoals gepland.

Wonen Limburg, eigenaar van de gebouwen, heeft deze bijzondere warmtepomp speciaal laten ontwikkelen. In september 2020 is de eerste installatie in werking gesteld bij een woongebouw in Venray. De ervaringen van de bewoners zijn heel positief.

Bestaande leidingen en radiatoren worden gebruikt

Doordat het een hogetemperatuur warmtepomp is, kunnen de bestaande leidingen en radiatoren worden gebruikt. Daardoor kan ook de stralingswarmte van de radiatoren behouden blijven. Veel mensen vinden dat prettig. De installatie is bovendien flexibel, waardoor dit een interessante oplossing kan zijn voor projecten waar een tijdelijke installatie nodig is.

Bekijk een video: https://youtu.be/ckYL4QRM4Io