Gezin Van der Zanden neemt Oostenrijks hotel over

Algemeen Human interest Weert 4 reacties 2 min. leestijd

Joris van der Zanden en zijn gezin verruilen het vlakke Weert voor het bergachtige Oostenrijk. Samen met zijn vrouw Sinta heeft hij in het Tiroolse Berwang familiehotel Edelweiß overgenomen. Voor zijn twee dochters, Ziva (10 jaar) en Lina (8 jaar), is de verhuizing een grote verandering in hun nog jonge leven.

In de onderstaande video vertellen Ziva en Joris meer over hun avontuur.

Op je tiende naar middelbare school

Ziva en Lina starten na de Kerstvakantie op hun nieuwe school. Lina gaat naar de Volksschule; de basisschool. Voor Ziva zorgt de verhuizing voor een nog grotere verandering. In Oostenrijk is het gebruikelijk dat je op je tiende al naar het middelbaar onderwijs gaat. Zij gaat nu dus al naar de eerste klas van het gymnasium. De afgelopen weken heeft ze zich al kunnen voorbereiden op deze grote stap; “We hebben al vier dagen Duitse les gekregen van juffrouw Anita. Dat gaat wel goed”, zo vertelt ze.

Afscheid nemen

Afgelopen woensdag nam het gezin Van der Zanden afscheid van klasgenootjes van Ziva en Lina. Ook buurtgenoten, familie en vrienden kwamen langs om gedag zeggen. Eerder al nam Lina afscheid van haar voetbalclub en nam Ziva afscheid van haar teamgenootjes bij HV Weert. Staande op een ton werd ze door de hockeymeiden van MD4 toegezongen.

Gameroom en bioscoop

De twee hebben zin in hun nieuwe avontuur. En niet zonder reden; het gezin heeft plannen om van Hotel Edelweiß een heus familiehotel te maken. Na de verbouwing zal ook de naam worden veranderd in Familienurlaub im Herzen. “Er is nu een mooie welness dus dat is al perfect, maar we willen er voor de kinderen nog meer erin brengen”, aldus de nieuwe hoteleigenaar Joris. Zijn dochter Ziva vult hem aan: “We gaan een gameroom maken, ook een bioscoop en een heel groot kinderspeelparadijs. Dat is met allemaal klimrekken en zo”.

Bekijk de video: https://youtu.be/b2CEkxVQ9LI

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

🍕 Pizza met 30% korting? Klik hier voor de kortingscode.

Deel dit bericht
4 reacties