Albert Heijn voorstander van statiegeld op alle plastic sapflessen

Plaats een reactie
Foto via Albert Heijn

Albert Heijn gaat vrijwillig statiegeld op alle plastic sapflessen invoeren. Dit is duidelijker voor klanten en zorgt ervoor dat meer plastic flessen op de juiste manier ingezameld en gerecycled worden. Met deze stap krijgen alle plastic flessen frisdrank, water en sap van het Albert Heijn eigen merk statiegeld.

Op dit moment geldt voor plastic flessen en flesjes van frisdrank, water én sappen waar suiker of water aan toe is gevoegd een statiegeldverplichting. Voor producten die voor 100% uit sap bestaan geldt deze statiegeldverplichting niet.

Statiegeld Nederland maakt vandaag bekend het statiegeldsysteem te openen voor alle sappen in plastic flessen. Albert Heijn omarmt deze ontwikkeling en wil daarom op alle plastic sapflessen van het eigen merk statiegeld invoeren. 

Verduurzaming plastic flessen

De vrijwillige invoering van statiegeld op alle eigen merk plastic sapflessen sluit aan bij de missie van Albert Heijn beter eten bereikbaar te maken voor iedereen. Dat gaat naast een gezondere levensstijl ook over een duurzamere samenleving. De supermarkt zette daarom al eerder stappen in de verduurzaming van plastic flessen. Zo zitten alle verse sappen in flessen van 100% gerecycled PET die, door innovatieve afwasbare etiketten, ook nog eens 100% recyclebaar zijn. Ook werd de navulbare fles voor versgeperst sinaasappelsap geïntroduceerd, een duurzaam alternatief voor de plastic wegwerpflessen. Daarvan zijn er inmiddels 42.000 verkocht. 

Albert Heijn zal zich bij Statiegeld Nederland melden met de wens ook de plastic flessen van het eigen merk met 100% sap vrijwillig toe te voegen aan het statiegeldsysteem. 

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je onze nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
Geef jouw reactie