Autobrand dreigt over te slaan naar woning raadslid

De hulpdiensten zijn dinsdag rond 1.30 uur gealarmeerd vanwege een autobrand op de Rietstraat in het dorp Laar.

Bij aankomst van de hulpdiensten stond een auto op de oprit van een woning volledig in lichterlaaie. Het vuur was zo hevig dat het dreigde over te slaan naar de woning. De politie bracht de bewoners van het pand in veiligheid.

De woning was deels voorzien van een rieten kap en dat bracht een extra risico met zich mee. Er werd daarom opgeschaald naar ‘middel brand’. De brandweer van Weert kreeg ondersteuning van de brandweer uit Nederweert.

De toegesnelde brandweer wist uiteindelijk overslag naar de rieten kap te voorkomen. De woning had wel enige schade opgelopen. Een houten deur, dakgoot en regenafvoerpijp raakte beschadigd door de brand.

Door de brandweer werden er enkele dakpannen verwijderd om te kijken of het vuur was overgeslagen naar het dak. Een klein deel van het dak was beschadigd geraakt, maar er was geen verder gevaar meer.

Tweede autobrand

Het is de tweede autobrand dit jaar bij de dezelfde woning. In januari stond er ook al een auto in brand op de oprit. Door de hitte was de auto in beweging gekomen en naar de beek aan de overkant van de straat gerold. Toen liep de woning verder geen schade op.

Raadslid

De twee autobranden hebben plaatsgevonden bij de woning waar ook een gemeenteraadslid woonachtig is. De politie neemt de zaak hoog op en is een onderzoek gestart. Het vermoeden is dat er sprake is van brandstichting.

Of er een link is tussen de volksvertegenwoordiger en de twee autobranden zal nader onderzocht moeten worden. De Officier van Dienst Bevolkingszorg (OVD-BZ) die namens de gemeente, bij o.a. incidenten met een grote impact, in actie komt is in kennis gesteld.

Getuigen

Heb jij iets verdachts gezien in de nacht van maandag op dinsdag in de omgeving van de Rietstraat op Laar? Neem dan contact op met de politie via 0900-8844. Wil je anoniem blijven? Bel dan naar M. via 0800-7000.

Bekijk een video via: https://youtu.be/w-cT9PWEH2U