Cadeaus en tranen tijdens laatste dag marktmeester Huub van Buggenum

Algemeen Human interest Uitgelicht Weert Reageer 2 min. leestijd

Huub van Buggenum maakte vandaag als marktmeester zijn laatste rondje over de Weerter weekmarkt. Tien jaar lang was hij namens de gemeente het aanspreekpunt voor de marktkooplui. Nu mag hij met vervroegd pensioen.

Laatste rondje

Tijdens zijn laatste werkdag als marktmeester moet Huub veel handjes schudden. Vrijwel elke marktondernemer heeft hij zaterdagochtend nog wel even gesproken. Ook bezoekers van de weekmarkt spreken hem aan en wensen hem het beste.

Belang

Als we Van Buggenum vragen naar voor wiens belang hij in die tien jaar het meest is opgekomen, die van de gemeente of de marktkooplui, neigt hij naar de laatste groep. En dat blijkt ook wel als we zien hoe verschillende ondernemers reageren als hij afscheid van ze komt nemen. Bij veel kramen krijgt de afscheidnemende marktmeester een cadeau. Op een enkele plek vloeiden er zelfs een paar traantjes.

Missen

Wat hij gaat missen nu het marktmeesterschap achter hem ligt? Hij hield van de wekelijkse praatjes met de marktkooplui en de gasten. Het contact met hen gaat Van Buggenum het meeste missen.

In onderstaande video zie je Huub tijdens zijn laatste rondje als marktmeester. Wij liepen een stukje met hem mee over de Weerter weekmarkt.

Bekijk de video: https://youtu.be/L9hoaqo-ZI0


Een fotobijdrage van o.a. Theo Van de Winkel

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
Geef reactie