‘De Biest’ staat centraal tijdens open stadswandeling in Weert

Foto via Stadsgidsen Weert

De Weerter stadsgidsen organiseren op zondag 13 februari een open stadswandeling met als thema ‘De Biest’.

Onder begeleiding van stadsgids Jan Lemmen wordt er gewandeld langs een aantal bijzondere gebouwen die beeldbepalend zijn voor deze wijk, zoals het vroegere kasteel de Nijenborgh, het kasteel van de Graven van Horne. Uiteraard zal er speciale aandacht geschonken worden aan de recente opgravingen op het terrein van de Nijenborgh. Tevens wordt er gewandeld langs de Tiendschuur, het Charitasgebouw en de poortgebouwen van zorgcentrum Hieronymus.

Tevens zal er een bezoek gebracht worden aan de voormalige kloosterkerk en de kloostertuin van de Minderbroeders, de voormalige Aldenborgh van de Van Hornes. De wandelroute loopt ook naar de Biesterbrug en de Zuid-Willemsvaart. De stadsgids geeft hier informatie over het ontstaan van de Zuid-Willemsvaart en de belangen voor Weert. De aanleg van “de kanaal” was ook het startpunt voor de industrialisatie van Weert (o.a. de scheepswerf en de pijpenoven).

Vanwege de landelijke coronaregels dienen belangstellenden zich aan te melden via: [email protected]

Er wordt gebruikt gemaakt van headsets. De 1½ meter afstand wordt hierdoor vergemakkelijkt. Omdat tijdens de wandeling ook diverse gebouwen worden bezocht is het gebruik van mondneuskapjes verplicht.

  • Het maximale aantal wandelaars is: 20
  • De wandeling duurt ca. anderhalf uur.
  • De kosten bedragen € 3,– p.p. (kinderen tot 12 jaar gratis!)
  • De start is om 14.00 uur op de Oelemarkt bij de stadspomp.