Dronkaard zorgt voor overlast bij station, zakkenrollers slaan hun slag

Een dronken man heeft donderdagavond voor de nodige overlast gezorgd bij het NS-station in Weert. De aanwezige BOA’s hadden er hun handen vol aan.

De dronkaard wilde de trein pakken, maar gezien zijn toestand werd hij tegengehouden door bewakers en BOA’s die bij het NS-station aanwezig waren. De man moest meermaals worden weggestuurd.

Op straat liggen

Nadat de man was weggestuurd liep hij naar de St. Maartenslaan waar hij vervolgens midden op straat ging liggen. Een automobilist wist nog net tijdig te remmen. Nadat omstanders de man van straat hadden gehaald liep hij terug naar het station en probeerde hij een bus te pakken. Ook daar kreeg meneer nul op het rekest en begon te schreeuwen.

De dronkaard is vervolgens met drie blikken bier naast een bloembak op het Stationsplein gaan liggen.

Zakkenrollers

Toen de BOA’s weer op het perron stonden liep de dronken man het station weer in. Een getuige zag hoe zakkenrollers hun slag sloegen en de portemonnee uit de broek van de dronken man haalden. Het leidde tot een handgemeen in de stationshal.

De zakkenrollers renden weg richting de Parallelweg en de politie kwam ter plaatse. Er werd gezocht naar de zakkenrollers, maar die hadden zich snel uit de voeten gemaakt. De agenten hebben zich vervolgens om de dronken man bekommerd. De man was echter niet blij met de hulp van de politie.

Overnachting

De man is meegenomen door de politie. Hij krijgt een overnachting en een ontbijtje in Roermond. Daarmee is de rust op straat teruggekeerd en hoeven mensen niet te vrezen dat er een man op straat ligt.