Laatste Gouwe Rog-winnaar De Vervaelers blikt terug op jubileumjaar

Nog steeds kippenvel!

V.V. De Vervaelers uit Ell zal hun jubileumjaar in 2019 niet snel vergeten. In het vastelaovendj-seizoen dat ze 1 x 11 jaar bestonden wonnen ze niet alleen de eerste prijs in de Èller optocht; ook was de Gouwe Rog prooi voor de vriendengroep uit Ell. En daarmee is de vereniging de voorlopig laatste winnaar van deze felbegeerde prijs.

Laatste winnaar

Doordat in 2020 de grote optocht van De Rogstaekers wegens slecht weer werd afgelast en de twee edities erna Corona roet in het eten gooide is het alweer drie jaar geleden dat een vastelaovendjvereiniging een gooi kon doen naar de Gouwe Rog. V.V. De Vervaelers haalde 192 punten met hun wagen met als motto ‘1×11 jubilere, oeëver de hieële werreldj vastelaovendj vere’. En daarmee versloegen ze VV De Wausnauze die net langs de Gouwe Rog grepen.

Ging maar net goed

Micky Beurskens blikt met veel plezier terug op 3 maart 2019, de dag dat de Gouwe Rog werd gewonnen; “Ieder jaar hebben we wel eens gehad dat er iets mis ging. In 2019 ging alles perfect”. Op één dingetje na, zo vertelt Micky. Bij het opstellen bleek namelijk een van de koppen niet meer te passen. “Met opbouwen snel twee jongens terug naar de bouwloods gestuurd. Zij hebben daar een andere nek gemaakt. Tien minuten voor de start kwamen ze terug in Weert. Hij paste perfect”.

Kippenvel

Micky krijgt weer kippenvel als hij terug denkt aan het moment dat De Vervaelers hoorden dat ze hadden gewonnen; “Het ontplofte helemaal. Dat was helemaal te gek”. Met veel plezier kijkt hij naar het filmpje dat een van de vrienden maakte toen duidelijk werd dat de Gouwe Rog mee naar Ell ging.

Laatste wagen

Nog voordat De Vervaelers aan hun elfde seizoen begonnen was volgens Micky al duidelijk dat het de laatste keer zou worden dat ze een grote wagen gingen bouwen; “Het is kei ruig, maar het is zoveel werk. Iedereen had een vaste baan, begon zich te settelen, huisje: er was steeds minder tijd om te bouwen”. Er werd afgesproken nog één keer te gaan knallen. Toen konden ze nog niet weten dat hun 11-jarig jubileum er een zou worden om nooit meer te vergeten.

Kennis niet verloren

Micky is heel stellig: V.V. De Vervaelers gaat nooit meer met een grote wagen aan de optocht mee doen. Maar daarmee gaat hun jarenlange bouwervaring niet verloren. “We helpen de jeugd hier in het dorp wel met het bouwen van carnavalswagens maar echt een wagen bouwen met onze eigen groep gaat niet meer gebeuren”.

In onderstaande video blikt Micky Beurskens van VV De Vervaelers terug op de dag dat ze in Weert de Gouwe Rog wonnen.

Bekijk de video: https://youtu.be/tSyfLgGpZns