Met de benen buiten hangen bij Tramhalt; Duracell-konijntje regelt verkeer

In Weert zeggen tijdens de vastelaovendj: ‘fieëst oppe straot’. Vanmiddag werd de daad bij het woord gevoegd. Bij Café Tramhalt was het zo gezellig dat de carnavalsvierders met de benen buiten hingen.

In het café was geen plaats meer, dus werd het feest ook op de Emmasingel gevierd. De stoep was de smal met als gevolg dat de mensen op straat en in de middenberm gingen staan. De grote toeloop zorgde ervoor dat de Emmasingel niet meer toegankelijk was voor het verkeer. Gelukkig was daar een Duracell-konijntje dat het verkeer omleidde via de Maaspoort.

Getoeter

De meeste voorbijgangers konden al dat feestgedruis wel waarderen. Er werd gezwaaid en getoeterd. Maar een buschauffeur van Arriva was iets minder enthousiast. Zijn dienstregeling naar het NS-station in Weert liep in de soep en kon niet bij de halte Emmasingel stoppen.

Handhaving

Omdat het steeds drukker werd kwamen medewerkers van handhaving een kijkje nemen. Er stonden intussen al tientallen mensen op de Emmasingel en ze hadden ook wat meubilair op straat gezet. Na overleg werd besloten om afzettingsborden te bestellen zodat de weg kon worden afgesloten.

Bekijk een video via: https://youtu.be/PnlwIqVN29U