Vrouw verzet zich hevig bij aanhouding na ongeval in Budel

Budel – Update 23.54u – De hulpdiensten zijn zondag rond 21.45 uur gealarmeerd voor een eenzijdig verkeersongeval op de Keizer Ottostraat.

Naast het gemeentehuis van Cranendonck was een auto van de weg geraakt en tegen een boom tot stilstand gekomen. De situatie leek zo ernstig dat ook de brandweer en een traumahelikopter werden opgeroepen. Uiteindelijk bleek het allemaal mee te vallen. De traumahelikopter werd geannuleerd.

Stabiliseren

De brandweer stabiliseerde het voertuig waarna de vrouw voorzichtig uit de auto stapte. Ze werd vervolgens nagekeken in een ambulance. De vrouw hoefde niet mee naar het ziekenhuis.

Plassen

Toen de vrouw uit de ambulance was gestapt gaf de politie de mededeling dat ze was aangehouden op verdenking van rijden onder invloed. De vrouw begon haar stem te verheffen en zei dat de moest plassen. De politie zei dat ze nog even moest ophouden, maar dat accepteerde de vrouw niet. Het gesprek werd steeds onvriendelijker.

In de boeien

Het gesprek tussen de agenten en de vrouw ontaarde in een woordenwisseling waarna de agenten besloten om haar in de boeien te slaan. De vrouw verzette zich vervolgens bij haar aanhouding waarbij een worsteling op straat ontstond. De agenten kregen de vrouw onder controle, maar ze moesten nog wachten op een tweede politie-eenheid om het incident verder af te kunnen handelen.

Scheldpartij

Tijdens het wachten riep de vrouw riep allerlei woorden met een vreselijke ziekte naar de agenten. Nadat de extra politie-eenheid was gearriveerd werd de vrouw in een politiewagen gestopt en met spoed naar het politiebureau in Eindhoven gebracht.

De beschadigde auto is, met de fles drank er nog in, afgesleept door een berger.

Bekijk een video (let op, scheldwoorden): https://youtu.be/-4hK2398H-M