Achter de coulissen bij Theater de Huiskamer

Het is vandaag de Internationale Dag van het Theater. In het kader hiervan namen we een kijkje in Theater de Huiskamer aan de Wilhelminasingel in Weert. We spraken er met initiatiefneemster en programmeur Renate Toorop.

Drie podia

Theater de Huiskamer opende in 2016 haar deuren. “Het is een ontzettend leuk, gezellig, kleinschalig theater”, zo omschrijft Renate haar theater. Het heeft twee zalen, het Theatercafé op de begane grond, en de grote zaal op de eerste verdieping. Daarnaast worden er ook nog geregeld optredens verzorgd op het cultuurplein achter Theater de Huiskamer.

Theo Maassen

“Wij zijn een podium voor de kleinere bandjes of cabaretiers. Maar ook zeker voor de grotere, die zijn hier ook van harte welkom”, aldus Renate. Verschillende lokale artiesten, waaronder Erik Fikken, beklommen een van de podia van Theater de Huiskamer. Maar ook een grote naam als Theo Maassen was er al eens te bewonderen. Met heel veel plezier denkt Renate Toorop terug aan het optreden van JW Roy, op het cultuurplein.

The Leftovers

Zondagmiddag staat de uit de regio Weert afkomstige The Leftovers Bluesband in het Theatercafé. Muziek van o.a. James Taylor, Fleetwood Mac en Walter Trout zal te horen zijn. Het optreden start om 15.00 uur, maar het café is al open vanaf 14.00 uur. De toegang is gratis.

Voor o.a. de programmering van Theater de Huiskamer kun je terecht op www.theaterdehuiskamer.nl.

In onderstaande video blikt initiatiefneemster van het theater, Renate Toorop, terug op de inmiddels 6-jarige geschiedenis van Theater de Huiskamer.

Bekijk de video: https://youtu.be/vuynTz060T4