Balkonconcert om aandacht te vragen voor talentontwikkeling

Algemeen Uitgelicht Weert Reageer 1 min. leestijd

In de Beekstraat was zaterdagmiddag muziek te horen van verschillende muzikanten en bandjes. Dat was om aandacht te vragen voor talentontwikkeling.

Cwartier, dat volgens velen een maatschappelijk hart van de stad is geworden, werd het canvas om muziek te laten horen. Dit gebeurde door middel van een balkonconcert. Met de optredens op het balkon wilden de muzikanten aandacht vragen voor cultuur, specifiek, bandcultuur en talentontwikkeling daarvan.

Wat ze ervaren is dat er in de regio Weert (nog) te weinig kansen zijn voor talentontwikkeling na de middelbare scholen. Juist net de periode waarin jongeren kunnen bloeien. Muzikanten ervaren een ‘muzikale leegte’ op het moment dat ze niet meer mee kunnen doen met Van Horne Pop of Muziekgala, simpelweg omdat ze afgestudeerd zijn. Maar er is in onze regio geen vervolg? Terwijl we erkende poppodia hebben.

De cultuurregio Noord Limburg ziet ook kansen om talentontwikkeling te versterken. Dat stellen zij in hun meerjarenvisie. Zij zijn daarom nu aan het onderzoeken of er een vooropleiding Rockacademie, toneelschool of conservatorium kunnen laten landen ergens in onze regio.

Bekijk een video: https://youtu.be/LY7yRuVvHAo

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
Geef reactie