Brandweer Weert zoekt versterking

Brandweer Weert bestaat momenteel uit ongeveer 40 vrijwilligers. Gedreven mannen en vrouwen die samen door het vuur gaan voor de veiligheid van de Weerter bevolking. Vanwege het feit dat enkele collega’s de brandweer Weert (vanwege hun leeftijd) gaan verlaten, zijn ze op zoek naar nieuwe vrijwilligers.

Hecht team

Werken bij de brandweer is uitdagend, afwisselend en dankbaar werk; zowel fysiek als mentaal. Als vrijwilliger ben je onderdeel van een hecht, sociaal team dat er door dik en dun voor elkaar is.

Vanaf je eerste dag doe je wekelijks mee met de oefenavond. Daarnaast leiden ze je op tot manschap. Deze theoretische en praktische opleiding kun je zowel overdag als ‘s avonds volgen. Na de eerste lessen van de opleiding kun je mee als aspirant op uitruk. Tijdens de uitrukken en de wekelijkse oefenavond doe je het grootste gedeelte van je praktijkervaring op. Verder oefenen en trainen we jaarlijks een dag in een realistisch oefencentrum.

Aanmelden

Wil je meer informatie, of wil je je aanmelden als vrijwilliger, dan kun je contact opnemen met ons via de website van Brandweer Weert of de facebook site Brandweer Weert.

De wijk in en informatie-avonden

In maart gaan ze bovendien de wijk in om op vier verschillende locaties op zoek te gaan naar nieuwe vrijwilligers. In april zullen er twee informatie avonden worden georganiseerd waar een voorlichting zal worden gegeven en waar gelegenheid is tot vragen stellen.

Voor de informatie avonden dien je je aan te melden, dit kan via de website van Brandweer Weert. Kom gerust langs op een van deze dagen om een praatje te maken en wie weet zien ze je dan terug op de kazerne als kersverse collega!

Datums

  • 5 maart 2022 – Gamma Weert – 13.00 – 16.00 uur
  • 13 maart 2022 – Winkelcentrum Moesel – 13.00 – 16.00 uur
  • 19 maart 2022 – Winkelcentrum Leuken – 13.00 – 16.00 uur
  • 27 maart 2022 – Centrum Weert – 13.00 – 16.00 uur

  • 6 april 2022 – Infoavond brandweerkazerne – 19.30 – 22.00 uur
  • 15 april 2022 – Infoavond brandweerkazerne – 19.30 – 22.00 uur.