Geveltuin Warm Wonen Winkel onthuld tijdens opening

Gezellig druk was het gisteren bij de officiele opening van de ‘Warm Wonen Winkel – infocentrum Duurzaamheid’ in de binnenstad van Weert. Belangstellenden liepen naar binnen voor een gratis LED lamp (eerste 100 bezoekers) en de interessante presentaties.

Zo vertelde Loes Janssen (gemeente Weert) over het afkoppelen van hemelwater, Theo Jongeling over de Weerter Routekaart Energietransitie en welke rol WeertEnergie daarin speelt, Henk Lambrichts over het WindparkWeert en Haico Offermans (WonenLimburg) over de energietransitie voor huurders.

De kinderen kneedden lekker met hun handen in de zwarte aarde om zaadbommen te maken. Ze mengden de aarde met bloemenzaadjes en namen de bolletjes mee in een eierdoosje. Het is de bedoeling dat ze de zaadbommetjes in het groen gooien. Na verloop van tijd komen daar allerlei kleurrijke bloempjes uit te voorschijn.

Buiten voor de Warm Wonen Winkel hielden wethouder Henk Van De Loo en Kees de Korver van WeertEnergie een woordje. Gezamenlijk trokken ze het doek van de geveltuin voor het pand. Een symbolische aftrap van het NK tegelwippen. Met de geveltuin voor het pand gaven ze het goede voorbeeld: tegels eruit plantjes erin. Vervolgens werd met alle aanwezigen het glas geheven.


Een bijdrage van o.a. Arjanne van Voorst