Golfende Grootvaders steunen Framerunners Weert

Al bijna 50 jaar bestaat er in ons land een stichting die jongeren met een beperking ondersteunt op het gebied van sport, spel en beweging. De stichting heet Old Grand-Dad Club Nederland.

Maar liefst 6.500 golfende grootvaders, verspreid over heel het land in 120 golfverenigingen doneren aan de stichting. Ook op Crossmoor in Weert heeft een afdeling. Daar ontstond het plan om de Framerunners van Atletiek Weert te helpen bij de aanschaf van deze bijzondere loopfietsen.

Een Framerunner is een speciale fiets met drie wielen, zonder pedalen en met een borststeun. Met deze sportieve loopfietsen kunnen jongeren met een lichamelijke beperking vaak zonder hulp lopen en rennen.

Op de atletiekbaan van Weert is de groep Framerunners wekelijks te vinden om hun sport enthousiast te beoefenen. Speciale vrijwilligers trainen de runners, die inmiddels een behoorlijk niveau bereikt hebben en hun rondjes steeds sneller en langer weten te lopen.

De Framerunfietsen zijn niet goedkoop en worden op maat afgestemd per runner. Het plezier van de runners spat ervan af en het kostte moeite om ze op de foto te krijgen. Liever wilden ze nog een rondje runnen.