Gratis kunst- en cultuurprogramma voor mensen met dementie

Algemeen Informatie Weert Reageer 2 min. leestijd

Vanaf 5 april aanstaande gaat in Weert het gratis kunst- en cultuurprogramma RAAK! van start. Dit programma is voor thuiswonende mensen met dementie én hun partner, mantelzorger, (klein)kind, familielid of vriend. Ze kunnen zo onbezorgd met elkaar genieten van kunst. RAAK! vindt plaats bij het RICK aan de Wilhelminasingel 12 in Weert. Op 22 maart is er een open middag. 

Leren leven met dementie betekent een grote verandering voor de persoon zelf en zijn of haar omgeving en mantelzorger. Bezig zijn met kunst helpt om even los te komen van alle onzekerheid, alle zorgen en de dagelijkse inspanningen die een dergelijke situatie met zich meebrengt.

Met RAAK! genieten koppels samen bij RICK elke week van kunst en cultuur. Het luisteren naar muziek. Het kijken naar toneel of dans. Om te ervaren én om samen te ondernemen. Zoals zelf verhalen vertellen over vroeger bijvoorbeeld. Of bewegen op muziek, tekenen en schilderen. Er is nog zoveel samen te ontdekken.

Het programma

Het RAAK! programma bestaat uit 5 blokken van 4 weken. Het eerste blok is bedoeld voor een (onderlinge) kennismaking met 4 kunstvakken. In de daaropvolgende blokken komt telkens één kunstvak aan bod en elk blok start met een korte voorstelling of presentatie. Iedere bijeenkomst duurt 2,5 uur inclusief pauze. De groep bestaat uit 12 deelnemers.

Aanmelden kan via de site https://www.rickraakt.nl/projecten/raak of via telefoonnummer 0495-697900.

Op dinsdag 22 maart van 14:00 – 16:00 uur is er een open dag om kennis te maken met het programma en de begeleiders. Aanmelden hiervoor is niet nodig.

Samenwerking

Punt Welzijn, RICK, Stichting Alzheimer Nederland, Alzheimer Café Weert, ZorgMies en Hulp bij dementie werken in dit subsidieproject samen om met actieve cultuurparticipatie thuiswonende mensen met dementie en hun partner / mantelzorger te bereiken en te raken.

Bekijk een video: https://youtu.be/NZCF0KsHRdw

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Tags:
Deel dit bericht
Geef reactie